@PS, Maria: vedeti, "dvs sunteti de parere ca", insa vorbiti despre institutionalizarea ca lege a parerii dvs.
Pe de o parte doriti niste criterii de departajare ale parintilor de procreatori, pe de alta nu sunteti de acord cu Bavernetul (care fix asta face, doar ca nu isi ia criteriile din parerea dvs).
Eu spuneam (si n-ati vrut sa intelegeti) ca nu m-as grabi asa de tare cu o lege care sa diferentieze tatal de parinte, caci parerea dvs este fix la fel de buna ca si parerea urmatoarei persoane si, s-ar putea, in functie de a cui parere o facem litera de lege sa nu va incadrati in criterii.
Acuma eu stiu ca ne plac categorisirile atata vreme cat sunt in avantajul nostru, insa o lama are doua taisuri si orice drum e cu dus si intors.
"Daca ridici vocea la copil esti un pericol" nu e o imbecilitate ci un adevar, dar e prea aproape de noi ca sa-l recunoastem. Pe de alta parte daca tatal tipa la mama si o agreseaza verbal, trebuie decazut din drepturi si scos din viata copilului ca e toxic.
Sesizati dubla masura?
Cat despre inexistenta copiilor strazii, a drogatilor si a agramatilor inainte de intrarea in UE hai sa scoatem capul din nisip si sa nu mai negam realitatile.
LE:
proastasatului a scris:
1. pensia, platita in natura, sa fie una realista in raport de costurile de viata ale unui copil. Respectiv nu vad cum s-ar putea plati in natura 200 sau 300 de lei.
Vedeti ca puneti carul inaintea boilor. Plata in natura se refera la lucruri, nu la bani. Nu ii duci mancare/caiete/sosete copilului in locul banilor pana la suma X. Ii duci copilului ce are nevoie. Punct.
Banii intra in discutie atunci cand parintele nu contribuie la cresterea copilului. Atunci se iau nevoile copilului si se transforma in bani, in raport cu veniturile in bani ale parintelui respectiv, si banii respectivi se transfera parintelui celuilalt (sau cand ambii parinti sunt in imposibilitatea de a intretine copilul, banii se transfera persoanei care vegheaza la nevoile copilului).