Instanta a stabilit custodia comuna a minorului, iar plata obligatiei de intretinere a minor sa se exercite in natura de ambele parti. Domiciliul minorului este stabilit la mama, de comun acord intre parti. In programul de vizitare se specifica ca in perioada vacantelor scolare adica, luna iulie minorul la locui cu mama, urmand ca in luna august minorul sa locuiasca la tatal. Intrebare....in perioada cat minorul locuieste la mama conform programului stabilit de instanta, tatal trebuie sa se achite de obligatie in natura? Sau fiecare o face in perioada in care minorul locuieste cu acestia? Va multumesc!
Fiecare om e unic. Unul ştie ce va face peste un an la ora 5, altul nu ştie ce va face mâine :) Viaţa e plină de neprevăzut.
Repet, obligaţia de intreţinere în natură este perfectă pentru domiciliul alternant al minorului, aşa cum declara userul, în vacanţă copilul va sta o lună la mama, o lună la tata şi fiecare va cumpăra copilului ce are nevoie.După părerea mea, care nu e lege, în această perioadă nici un părinte nu ar trebui să-i plătească celuilalt întreţinere.
În rest, e absurd ca orice problemă se reduce la programul de vizită :))
Corect, viata e plina de neprevazut, dar cand ai un copil, nu e mare mirare, surprindere ca el trebuie sa manance zilnic, ca trebuie imbracat, ca daca e septembrie trebuie caiete si asa mai departe. Sa spui ca nu poti previziona in mare niste lucruri care trebuie copilului tau intr-o luna este egal cu a spune ca de fapt, cu adevarat, habar nu ai de copilul tau. Ca nu spune nimeni sa reciti cu ochii inchisi exact ce va consuma luna respectiva, dar ca ii speli hainele cu detergent ar trebui sa nu faca parte din neprevazut, ca el dimineata mananca o marca de cereale cu lapte iar nu ar trebui sa faca parte din neprevazut. Intelegeti?
Obligatia de intretinere in natura este in beneficiul copilului. In felul asta el vede ca amandoi participa la cresterea lui, altfel la ce se poate gandi daca doar mami intinde portofelul cand e vorba de ceva ce are nevoie? Ca doar nu credeti ca mama ii mai spune ca de fapt scoate din portofel banii tatalui?
Cu pensia in natura vrei- nu vrei incepi sa colaborezi cu celalalt. Poate daca inainte nu I-ai fi spus ca merge la balet, acum ii spui ca o duci acolo pe cea mica, pentru ca te costa. Si daca nu stie..nu poate plati. Si e greu sa suporti totul singura. Altfel, iti baga fraierul pensia si tu faci ce vrei cu ea fara sa dai socoteala.
Dnule when eu n-am nicio problema cu pensia in natura. In natura sa fie, daca asa vreti. Uite plateste tu direct cursul de engleza si tabara de ski. E ok? Va raspund tot eu: Nu, nu e ok. Pentru ca tu nu vrei intelegere, tu vrei razboi, tu vrei sa-mi demonstrezi ca e ca tine. Pentru ca tu (e un tu generic, nu ma adresez persoanei dvs) nu vrei in fapt sa platesti nici cursul de engleza, nici tabara de ski, si cu atat mai putin nu vrei sa trimiti alimente de la supermarket acasa la copil. "Tu" vrei ca in loc de 200 de lei sa dai 400 de lei si de banii astia sa faci poteca la poarta mea.
Eu insa nu vreau. N-am dreptul sa nu vreau, nu? Ba uite ca am, ca nu sunt condamnat caruia i se deschide ferestruica usii de la celula de catre gardianul care-l supravegheaza.
Mergi domnule in instanta si obtine o hotara sa platesti o mizerie de pensie in natura. Asa si? Mergi domnule cat mai des in instanta, da o tura si pe la politie si pe la dgaspc dar nu o tura, o mie de ture, si incearca aceiasi si aceiasi politica, pe care o practici de 2 ani sau de 6 ani, Arata-ti dragostea cu executorul pe care il platesti cu de 5 ori pensia pe care o dai copilului pe luna. Asta nu crezi ca ti se va intoarce vreodata impotriva? Nu, desigur, tot ce face parintele nerezident e perfect justificat si mai ales bun, iar tot ce face parintele rezident e perfect nejustificat si mai ales rau!
Ziceti ca s-au umplut instantele de dosare ale dgaspc-ului pentru decaderea parintelui. Sa se umple. Ca doar acest nou cod parca urma sa gaseasca solutii, nu noi surse de conflicte. Dar sa-i dea si aia inainte, de ce nu. Sa ne sufocam de dosare si procese, ca tot se plangeau instantele ca au prea multe dosare. Sa avem minim o data pe saptamana termen. Ce e o problema? Angajatorul e obligat sa-ti dea liber cand ai citatie. Ma mut la tribunal.
Pe cine credeti ca speriati? Mergeti domnilor la dgaspc, fiti "draguti" pe acolo cu "doamnele" acelea si cereti-le sa faca mamei proces de decadere. Ia ziceti dnule When din multele dosare de decadere cu care s-au umplut instantele, precum ziceti, cate au fost castigate de aceste institutii in care in fiecare zi izbucneste un nou caz de coruptie si mizerie? Caci buna-i vorba ca cine se aseamna se aduna.
Dnule When eu nu am zis ca motivele fiului meu sunt puerile, eu am zis ca motivele lui apartin lumii lui, nu sunt "preluate" din "procesul de alienare" atat de drag parintilor care au esuat lamentabil.
Dnule againstpas, cata vreme dvs (iarasi adresare generica) mi-ati lasat mie intreaga raspundere a cresterii copilului, m-ati lasat "sa ma descurc" chiar si cu 3 lei de la dvs, ce va mira ca azi cred ca doar eu stiu care e binele copilului? Pai nu dvs m-ati lasat sa cred asta? Nu dvs m-ati investit cu increderea ca chiar si cu 3 lei de la dvs copilul nostru va avea ce manca, ce imbraca si caiete in ghiozdan? Nu dvs mi-ati confirmat ca doar eu ma pricep pe cand imi reprosati ca tot ce nu e bine e din cauza mea si ca deci "binele" e doar in puterea mea? Azi, cand in cea mai cumplita declaratie de neputinta, ma faceti pe mine responsabila de esecul relatie dvs cu fiul nostru, nu imi recunoasteti in acelasi timp, puterea de a face ca relatia sa functioneze? Si atunci, cand dvs, nimeni altcineva, m-ati mandat sa cresc copilul nostru in absenta dvs, dvs rezumandu-va la a-l vizita cand si cand, cand m-ati mandatat sa fac minuni si sa-l cresc si cu 3 lei, cand m-ati facut responsabila inclusiv de iubirea sau neiubirea copilului nostru, ce va mira ca asumandu-mi intregul rol pe care mi l-ati dat consider ca stiu mai bine decat dvs care e binele copilului nostru? Pai dvs din ce sa-l stiti din moment ce nu ati asumat nimic din ce e el, copilul? Vedeti, de fapt cam asa se intoarce roata.
"Tatal natural" nu e vreun drept imuabil si cu atat mai putin nu e o garantie. Sunt milioane de copii pe lumea asta conceputi prin inseminare artificiala, a caror "tata natural" poate fi descoperit. Asa si?
Nu, desigur, tot ce face parintele nerezident e perfect justificat si mai ales bun, iar tot ce face parintele rezident e perfect nejustificat si mai ales rau!
"Tatal natural" nu e vreun drept imuabil si cu atat mai putin nu e o garantie. Sunt milioane de copii pe lumea asta conceputi prin inseminare artificiala, a caror "tata natural" poate fi descoperit. Asa si?
nu cumva din fiecare postare rezulta ca tot ce face parintele nerezident e perfect nejustificat si mai ales rau, si tot ce face parintele rezident e perfect justificat si mai ales bun? Eu asta am inteles. Asa de curiozitate, puteti indica un lucru bun si justificat pe care sa-l fi facut fostul, actual tata? Ca daca m-ar intreaba cineva aceasta intrebare, am multe chestiuni pozitive de spus. Dvs reusitit? Adresare generica.
Cat despre inseminarea artificiala, chiar nu reusitit sa faceti o diferenta intre un copil dorit de ambii parinti si conceput ca sa zic asa din dragostea parintilor? Ca asta ar fi ideea pe care ar trebui sa i-o transmiteti copilului, mama si tata s-au iubit, s-au inteles, te-au adus pe lume. Ulterior insa au avut niste neintelegeri, dar au ramas mama si tata si te iubesc la fel de mult pentru ca esti rodul dragostei lor.
Imi cer scuze ca intevin, dar ati scis ca adresarea este generica.
1. Va pot spune, din punctul meu de vedere, un lucru bun facut de orice fost: copilul. Singurul lucru pe care nu-l poate nega nimeni. Insa, in multe cazuri acesta este cam singurul lucru bun. De la "mama si tata s-au iubit o seara acum 5 ani si ai rezultat tu dintr-o iubire fara margini" la "de 4 ani tata vine cu scandal, executori, forta, injurii sau de 4 ani nu l-ai mai vazut pe tata pentru ca a disparut in neant" este o diferenta enorma. Pe copil nu-l intereseaza ca este rodul unei iubiri idilice din moment ce viata lui este plina de teama, scandal si lipsuri, credeti-ma. Cel pe care el il vede intr-un fel nu va fi niciodata Fat-Frumos doar pentru ca asa ii spune mama de 40 de ori pe zi. (Si asta ar insemna sa minti copilul.) Multi nerezidenti isi subestimeaza copiii si puterea lor de intelegere a realitatii. Realitatea este ceea ce ei traiesc si simt.
2. Un rezident este mereu mai bun decat un nerezident dintr-un motiv evident: este acolo mereu. Nu la programul de vizita, nu in weekend, nu cand mai da o raita prin cartier. Este acolo la 1, 2, 5 dimineata, sau cand are copilul un cosmar, sau cand ii este cald. Oricand.