avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatia de intretinere in natura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatia de intretinere in natura

Instanta a stabilit custodia comuna a minorului, iar plata obligatiei de intretinere a minor sa se exercite in natura de ambele parti. Domiciliul minorului este stabilit la mama, de comun acord intre parti. In programul de vizitare se specifica ca in perioada vacantelor scolare adica, luna iulie minorul la locui cu mama, urmand ca in luna august minorul sa locuiasca la tatal. Intrebare....in perioada cat minorul locuieste la mama conform programului stabilit de instanta, tatal trebuie sa se achite de obligatie in natura? Sau fiecare o face in perioada in care minorul locuieste cu acestia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:32, 30 Iunie 2016
Doamna proastasatului, de ce ne intrebati ceva daca nu ne permiteti sa raspundem?
Normal ca sunt copii care nu pleaca la programul de vizita din vina nerezidentului. Evident ca nu cred sau nu ma astept ca in toate cazurile pe care le aud sa fie vorba de alienare. Asa cum sunt multi rezidenti care folosesc povestea celor care se confrunta cu dezinteresul fostului tot asa sunt si nerezidenti care platind o pensie mizera, purtandu-se urat cu copilulo dau vina pe alienare.
Nu cred ca cineva, aici pe forum, dintre cei care sustin ca exista alienarea au negat ca exista si motive intemeiate pentru ca un copil sa nu doreasca sa plece. Deci despre ce vorbim?Sunt insa niste urme pe care parintele care are copilul le lasa. Sa va iau exemplu pe dumneavoastra, sunteti ok ca fostul saplateasca pensia in natura, sa fie implicat in viata copilului. Este foarte ok. Doamna Maria pe de alta parte, in opinia ei orice parinte nerezident care a divortat automat nu mai este parinte bun. Si daca din start pleaca cu idea asta la drum, idee care ii transpire prin toti porii, cedeti cumva ca nu va da asta de inteles si copilului? Sau credeti ca va sustine relatia acestuia cu celalalt parinte indifferent de eforturile celuilalt ( daca vor exista, evident) sansele imi spun ca nu prea. Dar deh, nu poti baga mana in foc pentru nimic.
Da, sunt de accord cu dumneavoastra ca e gresit ca parintele resident sa stea in casa, asteptand vizita nerezidentului 48 de ore altfel poate fi executat. Aberant si incorrect. Bataie de joc la adresa copilului si la adresa celui care il creste. Da, sustin ca cei care nu platesc pensie alimentara dar vor copilul, si nu pot fi executati ca doar muncesc la nergu, sa fie angajati sa curate trenurile. Sa-I angajeze statul ca sa aiba sa dea pensia copilului. Facem pariu ca dupa prima luna prin toaletele cfr toti vor incepe sa plateasca si apar din neant cu servicii legale?
Nu imi place ca generalizati, cum ca nerezidentul e in buna parte lipsit de ocupatie. Doamna, tatii pe care ii stiu eu platesc dezi de mii pensie alimentara iar in cazurile lor pot sa va spun cu mana pe inima ca rezidentul e ala lipsit de orice ocupatie. Dar nu generalizez pentru ca eu am inteles ca exista parinti si parinti, rezidenti sau nerezidenti. Iar eu ma gandesc la binele copilului si binele copilului trebuie urmat fara ochelari de cal. Si ar fi bine sa admitem ca situatiile sunt diferite. Si ca pot fi rezidenti rai, rezidenti buni, nerezidenti rai si nerezidenti buni. Si mai pot fi oameni care cu toate intentiile bune, amandoi, cum nu au reusit sa tina casnicia sa nu reuseasca sa tina nici o relatie decenta dupa divort.
Doamna PS, stiti ca Islanda a batut Anglia la fotbal? Cam asa sunt si raspunsurile dvs, nicio treaba cu ce va intreaba ceilalti useri, mai bine deschideti un topic in care sa spuneti aceleasi lucruri dar sa nu le citeasca nimeni, ce ziceti? Va intrebam eu si domnul When daca stati impasibila la refuzul copilului.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
againstPAS, utilizator
25Maria23 a scris:

Draga When, ingrijorator este ca nu avem legi care sa defineasca foarte clar un tata de un parinte. Este o diferenta de la cer la pamant si inapoi.



Exista tari in care exista legi si regulamente care definesc foarte clar un parinte (fie el tata sau mama, de un procreator sau de un parinte daunator).
Problema este ca jumatate de Europa (nu stiu reactiile de peste ocean) se lupta din rasputeri (va explica Martonze mai multe) sa anuleze aceste reguli pentru ca sunt (dupa unii) prea drastice si se iau copii de langa parinti pentru lucruri prea "puerile".

Eu imi pastrez neutralitatea in legatura cu acest subiect (adica nu zic nici ca-s bune, nici ca-s rele insitutiile care fac asta) pentru ca nu sunt sigura ce e cel mai bine nici pentru copiii mei, dar pentru ai altora ..... insa vreau sa va atrag atentia ca (cel putin in Romania) foarte putini sunt parintii care ar mai ramane cu copii (eu si dvs nu ne-am califica).
Eu nu ştiu pentru ce luptă jumătate din Europa, ştiu doar că intreţinerea în natură este copiată în legislaţia noastră din legislaţia Canadei, a cărei victimă a fost Ana Maria Nedelcu. Legislaţia canadiană favorizează custodia comună fizică, de unde rezultă obligaţia de intreţinere în natură, perfect logic.
Chiar dacă se tinde spre o nouă ordine mondială, în care să dispară naţiunile cu tradiţiile proprii, deocamdată, poporul român a rămas puternic ancorat în principiile strămoşeşti, care consideră că o familie sănătoasă este compusă dintr-o femeie şi un bărbat, că femeia dă naştere urmaşilor, ea este izvorul dătător de viaţă şi copilul de ea este cel mai ataşat, că minorii trebuie să trăiască într-o familie, nu mutaţi ca o minge de ping-pong, că femeia este sexul slab, etc.
La fel, nu înţeleg de ce trebuie să copiem tot ce face "jumătate din Europa", fără să studiem şi consecinţele a ceea ce face "jumătate din Europa"! Până a nu intra în "Europa" la care vă referiţi, în Romania nu existau copii ai străzii, nu existau drogaţi, nu existau "doctori în ştiinţe" agramaţi(excepţia E.Ceauşescu întăreşte regula) şi profesori de engleză care nu cunosc...limba engleză.
Există mărturii ale unor cetăţeni maturi, crescuţi în plasament la familii normale şi la familii gay, care au rămas cu sechele din cauza traumelor din copilărie, urmare a politicilor de "ocrotire" a minorilor din ţările "Europei".Vedeţi că sunt statistici care arată că majoritatea studenţilor din anumite universităţi vestice provin din Europa de Est, de ce oare? Trebuie să ai ochelari de cal să nu vezi degradarea la care au ajuns tinerii vestici, din cauza politicilor în ceea ce-i priveşte. Acum ajung suedezii la concluzia că educaţia fără autoritate, după voia copilului, a dus la creşterea alarmantă a sinuciderilor în rândul tineretului. Peste un an-doi, vor apare concluziile privind copiii "minge de ping-pong", dacă acele concluzii vor avea permisiunea de a fi difuzate; poate ele există deja, dar tocmai asta se urmăreşte - populaţie fără sentimentul apartenenţei, fără sentiment naţional, fără o educaţie unitară.
Şi dacă ne referim la ţările Europei de vest, Austria de exemplu nu are nici "custodie comună", nici "autoritate părintească comună", ci pur şi simplu "încredinţarea minorului", aşa cum am avut şi noi până în 1 octombrie 2011., şi nici nu are organizaţii care să introducă "alienarea parentală" ca abuz psihic asupra minorului cauzat de părintele căruia îi este încredinţat :)
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
Martonze, utilizator
mirebire a scris:

Eu imi pastrez neutralitatea in legatura cu acest subiect (adica nu zic nici ca-s bune, nici ca-s rele insitutiile care fac asta) pentru ca nu sunt sigura ce e cel mai bine nici pentru copiii mei, dar pentru ai altora ..... insa vreau sa va atrag atentia ca (cel putin in Romania) foarte putini sunt parintii care ar mai ramane cu copii (eu si dvs nu ne-am califica).


Nu stiu despre ce legi vorbiti de credeti ca nici dvs si nici eu nu ne-am califica, adica am ramane fara copii. Eu sunt de parere ca pot sa-i asigur copilului meu tot ce scrie il Legea Copilului si mult peste...

Nu ma refer la legi imbecile gen "daca ridici vocea la copil inseamna ca esti un pericol", ci la faptul ca daca nu esti prezent in niciun fel (si nu ma refer doar la partea materiala) in viata copilului 1, 2, 3 ani nu te poti numi parinte. Atunci cum ai putea sa iei decizii in ceea ce-l priveste pe acel copil? Este ca si cum as intreba controlorul de pe RATB daca este de acord sa plece copilul in vacanta in Spania la rude.


martonze a scris:

Şi dacă ne referim la ţările Europei de vest, Austria de exemplu nu are nici "custodie comună", nici "autoritate părintească comună", ci pur şi simplu "încredinţarea minorului", aşa cum am avut şi noi până în 1 octombrie 2011., şi nici nu are organizaţii care să introducă "alienarea parentală" ca abuz psihic asupra minorului cauzat de părintele căruia îi este încredinţat :)


Poate pentru ca Austria nu are clasa politica plina de toti slefuitorii, sapatorii si geamgii care dau legi dupa interesele proprii sau cele ale "prietenilor" cu dare de mana. Si nici asociatii create peste noapte de "tati cu parinti alienati" care fac aliante si care aproba legi care sa-i ajute sa-si "iubeasca" mai mult proprii copii. Ma gandesc si eu ....
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
25Maria23, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)