avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare loc de munca

buna seara!
am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si data din care intra in vigoare? ca mie mi-au comunicat in aceeasi zi de cand s-a si scurs preavizul... si mai am o intrebare .. daca a adus o alta persoana in locul meu, si l-a incadrat sub o alta denumire dar face ce faceam eu la munca plus alte lucruri, cum pot sa demonstrez in instanta ca doar denumirea postului e schimbata?? please help me
Buna seara!

Am 2 intrebari la dvs, daca se poate sa primesc un raspuns, ar fi minunat:

1) Cand trebuie depusa intampinarea? La prima infatisare? Pot sa trec in intampinare si alte aspecte pe care nu le-am mentionat in actiunea inaintata ?

2) Am inteles ca in termen de 6 luni, pot depune actiunea in instanta, pt primirea salariilor compensatorii, o pot depune aproape de acest termen de 6 luni sau o pot depune chiar si inainte sa inceapa procesul cu cealalta actiune de anulare a deciziei? Cum e mai bine

Multumesc frumos anticipat!!
1. Daca dvs ati introdus actiunea in instanta, atunci nu aveti cum sa mai depuneti si intampinare.
Daca mai aveti ceva de adaugat la cererea initiala , solicitati instantei de judecata acordarea unui nou termen de judecata pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi.

2. Actiunea pentru obligarea la plata salariilor compensatorii se poate depune pana la expirarea termenului de 6 luni.
Buna ziua, multumesc frumos pentru raspuns.... eu credeam ca trebuie introdusa si intampinare... intrucat asa a procedat si un domn care este coleg cu mama la servici...si care este in aceeasi situatie ca si mine..

Multumesc frumos anticipat, in speranta ca voi primi un raspuns..
De fapt, întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul răspunde la cererea de chemare în judecată, urmărind să se apere faţă de pretenţiile reclamantului . Prin urmare, reclamantul nu poate depune si cerere de chemare in judecata si intampinare.
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.
Daca vreau sa adaug si alte idei in actiune, efectiv modific actiunea inaintata instantei sau este un formular standard pentru procedurile de genul asta?

Multumesc frumos anticipat

Alte discuții în legătură

Neacordare preaviz Lipi Lipi In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala bvr bvr Buna dimineata! Stimati colegi, Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)