buna seara!
am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si data din care intra in vigoare? ca mie mi-au comunicat in aceeasi zi de cand s-a si scurs preavizul... si mai am o intrebare .. daca a adus o alta persoana in locul meu, si l-a incadrat sub o alta denumire dar face ce faceam eu la munca plus alte lucruri, cum pot sa demonstrez in instanta ca doar denumirea postului e schimbata?? please help me
As dori sa va intreb, daca parata va cere amanare, am inteles ca presedintele ma va intreba daca sunt de acord cu amanarea. eu ce sa ii spun?? Exista vreun articol de lege pe care sa-l invoc in sensul asta? Si cate amanari are voie sa faca parata?
Puteti fi de acord ..amanarile se acorda numai pentru motive temeinice - lipsa de aparare, lipsa comunicare acte, procedura de citare nelegal indeplinita etc.
Din nefericire, cu toata bunavointa nimeni nu va poate oferi pe site o reteta de cum se va desfesura procesul...chiar daca in ziua de zi, din ce in ce, toata lumea incepe sa creada ca se pricepe la avocatura, desfasurarea unui proces implica o procedura adaptata unei cauze singulare...nu este o simpla cerere administrativa...
In ce priveste amanarea,de care ati auzit, va puteti opune, insa trebuie sa argumentati...mai ales daca partea adversa are avocat va puteti trezi in situatii in care nu veti sti ce sa faceti sau sa spuneti...iar judecatorul nu este acolo pentru a va acorda asistenta juridica...
Nici nu aveti idee cate procese se pierd sau se castiga pe procedura...
Neacordare preaviz
Lipi
In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala
bvr
Buna dimineata!
Stimati colegi,
Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Somaj
mihalinatt
Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj?
Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli.
Multumesc (vezi toată discuția)