buna seara!
am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si data din care intra in vigoare? ca mie mi-au comunicat in aceeasi zi de cand s-a si scurs preavizul... si mai am o intrebare .. daca a adus o alta persoana in locul meu, si l-a incadrat sub o alta denumire dar face ce faceam eu la munca plus alte lucruri, cum pot sa demonstrez in instanta ca doar denumirea postului e schimbata?? please help me
Multumesc frumos pentru raspuns.
As mai avea o nelamurire, daca se poate sa imi oferiti un raspuns, ar fi minunat
1) Referitor la capatul de cerere privind anularea deciziei de desfacere a CIM nr.. parata spune ca "in preambulul deciziei de desfacere a CIM nr 1069/08.03.2010 si inregostrata la ITMsub nr.. se enumera dificultatile economice ale societatii si faptul ca se reorganizeaza activitatea societatii, implicit a punctului de lucru de la Brasov. Pe scurt, decizia este motivata si cuprinde o reala restructurare a postului ocupat de catre contestatoare la punctul de lucru de la Brasov.
Din fisele de post apartinanad contestatoarei cat si celui care indeplineste functia de manager de logistica, se desprind clare diferente, astfel ca nu poate fi vba de o dendenta la adresa contestatoarei. In nici un caz nu poate fi vba de o incalcare a dispozitiilor art. 101 din Cproc civ, din moment ce dispozitiile acestui cod se aplica numai titlui XII Jurisdictia muncii din Legea 53/2003." Cu ce pot sa ii combat in ceea ce spun mai sus? Mentionez ca in preambul este o formula generica din codul muncii, efectiv copiata..
Multumesc frumos
Art.101 C.proc.civ. se refera la calculul termenelor si nu cred ca are vreo legatura cu conditiile de forma sau de fond ale unei decizii de concediere.
Dvs trebuie sa dovediti ca desfiintarea postului nu este efectiva (este necesar sa dovedeasca înlăturarea acestuia din structura angajatorului, deci să nu se mai regăseste în organigrama sau în statul de funcţii al angajatorului), iar aceasta nu are la baza o cauză reală şi serioasă (desfiinţarea este determinată de dificultăţi economice sau de reorganizarea activităţii ).
Multumesc frumos pentru raspuns.. Nu pot obtine exceptia nulitatii absolute cf art 76 codul muncii? fiindca nu e respectat art 74 alin 1, lit a din codul muncii..daca nu ma insel.. unde spune ca trebuie specificate clar motivele desfiintarii..nu sa copieze art 65 din codul muncii..
Si presedintele comisiei mi-a spus sa aduc martori... asa ceva mi0e imposibil. la locul de munca era un gestionar si 3 soferi..absolut nici unul nu va vrea sa depuna marturie..sub nici o forma..
Ce pot sa fac? Ce dovezi sa aduc? Ce pot sa ceri instantei sa aduca parata? :(:((
Si organigrama daca le-o cer.. eu de unde sunt sigura ca nu fac ei vreun fals? e avizat de itm sau cum stiu daca e vreun fals sau nu?
Multumesc frumos anticipat
Neacordare preaviz
Lipi
In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala
bvr
Buna dimineata!
Stimati colegi,
Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Somaj
mihalinatt
Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj?
Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli.
Multumesc (vezi toată discuția)