buna seara!
am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si data din care intra in vigoare? ca mie mi-au comunicat in aceeasi zi de cand s-a si scurs preavizul... si mai am o intrebare .. daca a adus o alta persoana in locul meu, si l-a incadrat sub o alta denumire dar face ce faceam eu la munca plus alte lucruri, cum pot sa demonstrez in instanta ca doar denumirea postului e schimbata?? please help me
Nu este incalcata nicio lege ... depinde de modul cum s-a facut angajarea, postul ocupat ...De exemplu, daca s-a desfiintat un post si poi s-a facut angajari pe acel post atunci desfiinţarea locului de muncă nu este efectivă si in acest caz este admisibila contestatia la decizia de concediere.
Buna dimineata!
Multumesc frumos pentru raspuns, as mai avea cateva intrebari daca se poate sa-mi oferiti un raspuns:
1) Pot intenta o alta actiune in instanta pentru cele 6 salarii compensatorii? In ce durata maxima am voie? 6 luni? si trebuie sa cer suspendarea procesului pana la solutionarea actiunii de anulare a deciziei de concediere sau pot merge in paralel?
2) Daca la procesul de anulare a deciziei de concediere martorul refuza sa vina la proces voi pierde procesul?
Actiunea pentru obligarea la plata salariilor compensatorii se poate depune la instanta in termen de 6 luni de la data incetarii c.i.m.
Instanta va aprecia in functie de probele administrate cine are dreptate si cine nu .. daca martorul refuza sa vina acesta poate fi adus cu mandat ... insa este in avantajul dvs ca acesta sa se prezinte.
Dumneavoastra ce ma sfatuiti? Sa merg in paralel si cu al doilea proces cu salariile compensatorii pe care vreau sa -l intentez sau sa cer suspendarea lui pana cand se va solutiona primul?
Puteti demara acest proces si apoi sa solicitati conexarea lui la primul dosar .. intrucat are legatura cu primul .. daca se anuleaza decizia de concediere nu veti mai beneficia de aceste salarii compensatorii, daca se mentine ca legala decizia de concediere atunci veti beneficia de aceste salarii compensatorii.
Neacordare preaviz
Lipi
In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala
bvr
Buna dimineata!
Stimati colegi,
Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Somaj
mihalinatt
Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj?
Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli.
Multumesc (vezi toată discuția)