Buna dimineata!
As avea si eu o nelamurire, daca se poate sa imi oferiti un raspuns ar fi nemaipomenit!
Am avut prima infatisare la tribunal in urma cu o saptamana si jumatate, si parata a cerut amanare ca sa isi gaseasca aparator.. am ramas ultimul caz in ziua respectiva si am vazut ca unii aduc dovezi noi la dosar.. ce ma sfatuiti sa fac mai departe?? ce probe as putea sa mai aduc?
Multumesc frumos anticipat
Probele acceptate de catre instanta pot fi : inscrisuri, martori, expertize etc.
Buna seara si multumesc frumos pentru raspuns!!
Astazi am primit intampinarea din partea paratei, si sunt de-a dreptul socata de minciunile si ordinariile pe care le-au putut scrie.:(( Citez parti scrise de parata:
1 ) " In privinta neechiparii corespunzatoare cu echipament de protectie pe toata durata perioadei in care a lucrat contestatoarea, societatea noastra fiind posesoarea standardelor ISO 9001:2008, 14000:2005 si 22000:2005, nu se poate vorbi de o incalcare a dreptului la demnitate si tratamente inumane sau conditii de munca.
In toata aceasta perioada cat spune contestatoarea ca a fost supusa tratamentului inuman si a prestat munca suplimentara, a sesizat in scris ITM Brasov cu aceste presupuse nereguli? Evident ca nu! "
2) Semnatura electronica extinsa serveste ca metoda de identificare a semnatarului si este stocata pe suport magnetic securizat. Intre cele doua tipuri ( semnatura simpla. semnatura extinsa), exista diferente de regim juridic.....Dupa toata aceasta expunere nu pot fi retinute ca probe in instanta corespondenta purtata prin intermediul mailului, astfel ca toata istorioara insiruita cu lux de amanunte de catre contestatoare este de prisos cercetarii judecatoresti. Prcecizam ca sociateta noastra face parte din grupu; BLA BLA Cu capital social bla bla....
3) Referitor la neinformarea privind posibilitatea de a absenta 4 ore pe perioada preavizului aratam faptul ca depturile salariale ale contestatoarei nu au fost afectate, iar aceasta nu e o scuza in necunoastere a legii...etc etc contestatoarea nu a depus niciun referat scris prin care sa solicite aceasta facilitate prevazuta de lege.
4) Referitor la capatul de cerere privind despagubirile morale.. ( parata vbeste aici de art 329. alin 3 codul de pr civila, si legea 455/2001 privind semnatura electronica..
De asemenea mentionez ca parata a adaugat fisa postului a mea si a noului angajat si certificate de sistemul sigurantei alimentare...
Iar eu am de zis urmatorul lucru la punctul 1) pe vreme de criza ce rost avea s ama plang ITM ului ca inghet de frig la munca? Am facut sesizarea asta acum in instanta!
La punctul 3 am trimis mailuri si faxuri ca voi lucra 4 ore dupa 5 zile in care am lucrat 8 ore.
Dupa toate minciunile astea ce pot eu s afac de acum inainte si cum rezolv fiecare punct in parte? :((
Astept un raspuns din partea dvs. Multumesc frumos anticipat!!
1. art.329 alin.3 C.proc.civ. se refera la recursul in interesul legii ...care nu are nicio tangenta cu acest litigiu.
2. Legea nr.455/2001 conţine în art.6 o dispoziţie asemănătoare, sub aspectul forţei probante, cu cea prevăzută în art.1176 C.civ. . Potrivit art.6, înscrisul în formă electronică, căruia i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică, recunoscut de către cel căruia i se opune, are acelaşi efect ca actul autentic între cei care l-au subscris şi între cei care le reprezintă drepturile. Deci, indiferent de faptul că semnătura electronică este bazată sau nu pe un certificat calificat, din momentul în care apartenenţa acesteia este stabilită, prezumţia autenticităţii înscrisului în formă electronică nu mai poate fi contestată .
Având în vedere că principiul asimilării priveşte şi efectele înscrisului, înseamnă că sunt aplicabile şi dispoziţiile dreptului comun privind înscrisurile sub semnătură privată, art.1176-1178 şi 1182 C.civ., precum şi dispoziţiile art.172 – 178 alin.1 C.proc.civ. relative la administrarea probei prin înscrisuri. Însă asimilarea legală are caracter temporar, deoarece ea încetează ope legis la încetarea valabilităţii certificatului calificat, cu efecte faţă de terţi de la data înscrierilor în registrul de evidenţă a certificatelor. Ca urmare, persoana căreia i s-a transmis un înscris elec-tronic, trebuie să facă uz de darea de dată certă pentru a se proteja împotriva repu-dierii mesajului, în condiţiile conflictului în timp între primirea înscrisului electronic, încetarea asimilării legale a acestuia şi invocarea sa în probaţiune.
Pana la urma, emailul poate fi o proba atata vreme cat partea cealalta nu poate dovedi ca este un fals. tehnic,
Multumesc frumos pentru raspuns!
Deci sa inteleg ca mailurile pe care le-am trimis, sfarsite cu "Va multumesc..Prenume Nume" , fara semnatura, efectiv mail normal, se pot lua ca dovezi in baza a ceea ce ati spus dvs la punctul 2) ?