buna seara!
am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si data din care intra in vigoare? ca mie mi-au comunicat in aceeasi zi de cand s-a si scurs preavizul... si mai am o intrebare .. daca a adus o alta persoana in locul meu, si l-a incadrat sub o alta denumire dar face ce faceam eu la munca plus alte lucruri, cum pot sa demonstrez in instanta ca doar denumirea postului e schimbata?? please help me
Revin la dvs din nou cu niste intrebari:">.. daca se poate sa imi oferiti un raspuns ar fi minunat:
1) daca am omis sa specific niste articole de lege in dosarul inaintat instantei pot sa le mentionez verbal sau in scris? pot sa duc la prima infatisare materialul cu noile adaugiride lege sau e vreo procedura anume care trebuie respectata?
2) daca am capsat invers 2 foi..pot da la prima infatisare paratei si presedintelui dosarul corect?
Multumesc anticipat!!
Reclamantul nu este obligat să indice textele de lege în care se încadrează faptele care au generat conflictul, fiind suficientă o simplă enunţare a câtorva date care să permită instanţei să dea calificare juridică corespunzătoare ; încadrarea în textele de lege trebuie să se facă de judecător.
Temeiul juridic invocat de reclamant nu leagă instanţa aceasta fiind în drept, în exerciţiul rolului ei activ, să dea acţiunii calificarea juridică exactă, alta decât aceea dată de reclamant prin cererea sa de chemare în judecată .
De altfel, nu este nulă acţiunea în care temeiul juridic a fost greşit indicat, dacă cererea de chemare în judecată este suficient de motivată în fapt şi îngăduie astfel instanţei o calificare legală exactă.
Acele foi se pot decapsa si capsa la loc atat de actre instanta , cat si de catre parat , astfel incat nu cred ca mai este nevoie sa le mai dati odata.
Multumesc frumos pentru sfaturile dvs!!!:vishenka:
As dori sa stiu chiar nu pot face nimic sa dobandesc si daune morale? eu am specificat scrisorii inaintate instantei ca pe langa celelalte capete sa mi se acorde si despagubiri morale in valoare de 10.000 de lei din partea paratei pentru ca am fost tratata cum nu se poate mai rau de catre parata. Am stipulat acolo incalcarea demnitatii, lipsa de informare cu privire la drepturile mele pe durata preavizului, lipsa echipamentului de protectie, lucruri prevazute in cim si cm. Am fost amenintata de foarte multe ori de catre parata, si nu mi se pare normal fiindca am fost supusa unor tensiuni uriase de stres pe toata durata preavizului. Si astea pe langa faptul ca a fost o concediere abuziva.
Daca firma are un capital foarte mare si aduc ca si proba cifra de afaceri a acesteia, pot rezolva ceva??
Ce dovezi si articole de lege trebuie sa aduc ca sa primesc despagubirile morale pe care le-am cerut? E vreo solutie daca arat ca s-au incalcat anumite drepturi din cim si codul muncii??
art.269 C.mun. in alineatul 1 prevede : Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.
Neacordare preaviz
Lipi
In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala
bvr
Buna dimineata!
Stimati colegi,
Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Somaj
mihalinatt
Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj?
Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli.
Multumesc (vezi toată discuția)