buna seara ...tuturor!
as avea si eu o intrebare...nu prea potrivita pentru acest moment...dar...totusi: stie cineva cand se vor mai face inscrieri pentru inm?sau..in ce perioada se va da examen?
multumesc anticipat!
"CSM este garantul independentei justitiei"
Vezi urmatoarele:
-retragerea codurilor din Parlament ( cu motivatia de rigoare...dupa aproape 4 ani... )
-ordonanta 223
-"prestatia" prim-procurorului de la Viseu de Sus, parca.Care da neincepere dar trimite infractorul la spovedanie si il pune sa jure ca nu mai face...
-cazul colegei noastre care a dat la INM de 7 ori, parca, a luat de 3 ori si a fost respinsa la interviu..-nu este apta de a deveni magistrat...
-cazul unui coleg care incepea redactarea unei intampinari cu " motivele intampinarii" (in prezent procuror de succes pe vechimea de 10 ani, dupa un interviu de 4 minute)
-nenumarate alte exemle.Incerc sa ma stapanesc.
Imi cer scuze fata de colega cvanessa ca am fost ironic.Traim intr-o tara de....
Noi ne facem probleme dupa ce autori invatam.Sa nu retinem cumva o opinie singulara....
Imi cer scuze daca am fost deplasat.Buna-credinta.....#-o
Cu titlu de umor negru: astazi la tribunal un coleg (magistrat) propunea o rezolvare a crizei financiare din justitie - posturile sa se scoata la licitatie.
Spor la invatat si atentie la autori.....
...în legătură cu ce spunea Mihai 465, mă întreb câţi dintre magistraţi ar mai putea promova actualele examene de admitere în magistratură? ªi de ce oare cei cu 5 ani vechime în ,,funcţie juridică", jurişti la firma lu" tata, trebuie să dea un examen mai uşor decât cei de la INM? Ca sa nu mai spun că sunt scutiţi de cei doi ani de şcoala şi au, instantaneu, un salariu care nu se compara cu bursa! ªi ...da, am şi eu o fixaţie cu bursa: ce vă mai rămâne fraţilor după ce plătiţi chiria?Am înţeles că locuri în cămin nu sunt pt. toată lumea. E adevărat că la INM lumea învaţă, nu munceşte pt. patrie, dar dacă tot se spune că are natura unui ,,drept salarial,, nu se gândeşte nimeni că un viitor magistrat ar trebui remunerat decent?
Fac parte din acest sistem (oarecum) şi am auzit multe persoane descurajate de INM din această cauză. În perspectiva restrângerii admiterii în magistratură prin examene direct pe post, oare vor putea aspira la această nobilă meserie numai...persoanele întreţinute?
Sa stii ca nu suntem chiar toti juristi la firma parintilor...Chiar o fi examenul asta de admitere direct in magistratura asa usor? Parerea mea e ca suntem toti in aceeasi oala: sunt foarte grele amandoua. Pentru admiterea direct pe post cred ca e nevoie de pregatire suplimentara si ar fi de dorit, cum propunea cineva, ca dupa admitere sa existe o perioada de pregatire intesa, de supervizare etc. N-ar strica deloc. O sa incerc anul asta si colo si colo..oi vedea..macar sa reusesc sa invat.
Mi-a mai zis cineva asta: "sa stii ca exista o portita pentru juristii cu 5 ani vechime..sa intre direct pe post..asa..floare la ureche..nu ca noi cu INM-ul"...si sa stii am simtit ca nu vedea mai mult de lungul nasului., se limita la propria experienta care, ca multora dintre noi..i se parea cea mai tare din parcare! Care "portita", care "floare la ureche"?? poate sunt aeriana..ziceti-mi si mie...nu ma lasati asa! Oricum, sunt de felicitat si cei care au reusit la magistratura si cei care au luat la INM!! No offence.
Apropo de aditerea in magistratura pentru cei cu vechime de 5 ani, ca Boc a facut urmatoarea afirmatie "Premierul a anunţat şi excepţiile: se pot face angajări, dar numai prin Hotărâre de Guvern, pe baza unui memorandum special şi precis justificat, pentru justiţie şi pentru celelalte domenii unde sunt angajamente europene" Asta oare presupune ca se va organiza totusi examenul in martie-aprilie? Bineinteles, cu conditia sa se faca demersurile necesare din partea CSM-ului
Probabil ca magistratura e un sector unde se vor face derogri, deoarece CSM are un program de resurse umane bine stabilit. Plus ca exista si presiunea UE poentru cresterea numarului de judecatori. Si mai e si aspectul ca au fost destul de multi magistrati care s-au pensionat anul trecut.
Dar mai vedem pana prin martie-aprilie.
Admitere inm 2012
mmady
M-am hotarat in sfarsit sa dau examen la INM anul viitor. Am terminat facultatea in 2008 si as vrea cateva sfaturi in ceea ce priveste sistemul de invatat, ... (vezi toată discuția)