avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere magistratura-2009
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere magistratura-2009

buna seara ...tuturor!
as avea si eu o intrebare...nu prea potrivita pentru acest moment...dar...totusi: stie cineva cand se vor mai face inscrieri pentru inm?sau..in ce perioada se va da examen?
multumesc anticipat!
s-a modificat si regulamentul de participare;daca observati ceva schimbari notabile dati de stire; in orice caz am dedus ca ramine valabila situatia din nov2008, fara coduri !
Din conspectarea raportului pe justitie dat publicitatii astazi de Comisia Europeana rezulta faptul ca in Romania nu exista decat doua puteri : Puterea Legislativa si Puterea Executiva !!!
[ link extern ]
Andrew Adam - Incorruptibleman
as dori sa stiu daca perioada de concediu ingrijire copil se ia in calculul vechimii necesare pentru admiterea in magistratura?Sunt consilier juridic din 2002 cu perioada de intrerupere cand am fost in concediu ingrijire copil.
Buna seara, dragi colegi,
Va propun o lista bibliografica pentru sustinerea examenului din 29 martie a.c. si ii rog pe colegii cu experienta sa isi dea cu parearea despre autorii si editiile metionate, adica, la modul general, despre pertinenta si utilitatea acestora:
1. Drept civil-partea generala-Persoanele> Boroi (de la civil) sau Beleiu (si nu va repeziti sa-mi spuneti ca Boroi, ca el face subiectele etc, pt. ca am constat ca Beleiu e mult mai bine sistematizat si mai inteligibil); Beleiu - 1995, Boroi 2008
2. Drept cvil - Teoria generala a obligatiilor- Statescu si Barsan editie 1996
3. Drept civil - Dreptul de proprietate si alte... Filipescu editie 1996
4. Tratat de drept civil -Contracte - Deak editie 2006
5. Tratat de drept civil - succesiuni - Deak editie 1999
6. Drept penal - Parte generala - Bulai, editie 2007
7. Drept penal - parte speciala - Boroi (de la penal) - editia 2006, dupa legea 278
8.Tratat de procedura civila - Ciobanu - editie 1999 !
10. Tratat de procedura penala - Neagu - editie 2008

In speranta ca ne putem ajuta in acest fel unii pe ceilalti, pentru ca sunt convinsa ca si voi aveti probleme de acelasi gen, daca nu similare, o sa va rog sa va spuenti parerea si, daca considerati, sa ma ajutati cu un sfat, acolo unde este nevoie.
In acelasi timp, il rog si pe Gavril sa faca acelasi lucru, avand in vedere faptul ca m-a mai sfatuit o data, si atunci a fost mai mult decat oportun.
Spor tuturor la invatat si sa avem bafta!

miha_259 a scris:

as dori sa stiu daca perioada de concediu ingrijire copil se ia in calculul vechimii necesare pentru admiterea in magistratura?Sunt consilier juridic din 2002 cu perioada de intrerupere cand am fost in concediu ingrijire copil.

Perioada cat ati fost in CIC se considera vechime in munca, care poate fi diferita de vechimea in specialitate.
Vechimea in specialitate constituie perioada de timp in care o persoana a lucrat in activitati corespunzatoare functiei in care urmeaza a fi incadrat sau promovat.
Prin urmare, consider ca perioada cat ati fost in CIC nu constituie vechime in specialitate si, prin urmare, nu se ia in calcul la stabilirea vechimii in specialitate necesara admiterii in magistratura.

Alte discuții în legătură

Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2012 mmady mmady M-am hotarat in sfarsit sa dau examen la INM anul viitor. Am terminat facultatea in 2008 si as vrea cateva sfaturi in ceea ce priveste sistemul de invatat, ... (vezi toată discuția)
Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)