legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
Dupa parerea mea, da. Numai sa fiti atenti cum faceti apelul, sa trecenti in motivele de apel, ceea ce am spus mai sus, ca mai tarziu sa puteti solicita admiterea acestor probe cu inscrisuri care ar duce la rezolvarea cauzei. Tot dupa parerea mea, pe langa cele ce am spus mai sus, cel mai bine va apara Legea 1/2009. Sper sa am dreptate, sa vedem ce mai spun si ceilalti forum-isti, care dupa cum am vazut sunt mult mai bine pregatiti decat mine.
1. asa cum am mai spus, fostul proprietar a primit mai mult decat i s-a luat, punct de vedere la care vad ca subscrie si 'prompt legis' si care este de nerasturnat!
2. personal sunt de 9 ani in instante. am avocate excelente!!!! si cu totii am invatat enorm de mult. in aceste veritabile "batalii" NU SE MIZEAZA PE NIMIC SI NU SE FACE RABAT DE LA NIMIC!!!! se scrie si se justifica tot. cu cat imi pot construi mai bine pozitia, cu atat mai greu ii va fi opozantului meu sa ma "darame".
3. judecatorii au foarte multe cauze de solutionat. si daca plecam de la premiza ca sunt cei mai instruiti, geniali si superlativi judecatori, la 70 de cauze pe sedinta pur si simplu OMENESTE NU MAI POT. si acum, intre noi fie vorba, cei geniali, instruiti si superlativi sunt in minoritate. dar si ei, avand in vedere imensul volum de lucru au scapari. deci, daca scrii tot si argumentezi tot, logic si coerent, atunci il ajuti pe judecator/judecatoare sa perceapa mai bine si mai repede problema. daca doar scrii articolul de cod civil, sau de constitutie sau de lege speciala, s-ar putea, ca daca esti a 68a cauza, sa nu mai poata omeneste percuta si te tranteste fara sa aiba nici cea mai mica rica pe tine sau pe avocatul tau. sunt oameni! si cei mai putini sunt "mafioti"! si pentru ei trebuie sa opereze prezumtia de nevinovatie.
4. incercati si varianta cu prefectura sugerata de 'prompt legis'. si bineinteles invederati instantei sa ceara aceste documente pe cale oficiala petnru ca nu le puteti primi si va sunt esentiale in aparare.
Va rog dati mai multe detalii. Cine a intocmit procesul verlal ? Cand a fost preluat imobilul ? De la cine ? In baza carui temei legal ? S-a depus cerere pe Legea 10 ? Imobilul a fost inscris in CF ? Pe numele cui ? etc.
Acum am si eu o nelanurire, daca poate cineva sa ma ajute. Art.21, alin.5 din Legea 10 dispune: "Nerespectarea termenului de 6 luni prevăzut pentru trimiterea notificării atrage pierderea dreptului de a solicita în justiţie măsuri reparatorii în natură sau prin echivalent."
Acest termen este un termen de prescriptie extinctiva sau un termen extinctiv ?
Termenul de prescriptie extinctiva stinge dreptul la actiune (in sens material), iar termenul extinctiv stinge si dreptul subiectiv si obligatia civila corelativa. Dupa parerea mea este un termen extinctiv. Nu stiu daca am dreptate sau nu.