legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
In acest caz cum ne-am putea folosi de aceasta situatie ??? caci are totusi aceasta hotarare definitiva si irevocabila (in proces cu primaria in 99) de care se foloseste o data sa-si sublinieze faptul ca o alta instanta a acceptat acele pv ca dovada de proprietate , si a doua oara ne contracareaza hotararea noastra definitiva si irevocabila dobandita in 2005 dupa ce ne-a intentat proces de anulare a contractului de v-c. Revin cu intrebarea daca se aplica legea 1/2009? Sincer mi s-a parut ca s-a rezolvat problema chiriasi vs fosti proprietari: cine a cumparat, sanatate si bani fostilor, cine nu a cumparat, la revedere iar fostii o redobandesc in natura - asa este sau nu am inteles? Stie cineva daca de la publicare in MO s-a castigat vreun proces folosindu-se de legea 1/2009?
buna ziua!
am cumparat un imobil in baza legii 112, in 1996, iar in 2007 fostul proprietar a pornit actiune impotriva noastra...
doresc sa va intreb, daca acum cu aparitia RIL si cu modificarea legii 10 prin l. 1/2009, noi, actualii proprietari nu putem cere scoaterea noastra din cauza???
fostii proprietari au dat in judecata: pe noi actualii proprietari, primaria si societatea de la care am cumparat casa.
acum nu e normal sa ramana in litigiu numai primaria si min. de finante, adica cel care a vandut casa si cel care urmeaza sa-i despagubeasca???
Am o nelamurire. Ma poate cineva ajuta in materie de succesiuni ?
O persoana x, a avut 2 copii. Dupa decsul lui x, vin la mostenire copiii y si z.
- y este casatorit si nu are copii. z este casatorita si are 2 copii.
- y decedeaza iar la mostenire vine sotia si sora z.
- decedeaza si sotia lui y, dar nu se face nici o succesiune pentru ca la data respectiva nu mai era nici un bun in patrimoniul ei.
- ulterior decedeaza si z, iar la mostenire vin cei doi copii.
Intrebarea mea este: daca la ora actuala se aduce un bun, care a fost in patrimoniul lui x (bunicul), cine mosteneste partea sotiei lui y (care nu are nici un mostenitor in viata) ?
Pot sa mosteneasca partea ei, copiii surorii sotului ei, deci nepoti din partea sotului antedecedat ?
Da. Daca am retinut corect.
Dupa x, mostenesc y si z. Dupa moartea lui y mostenesc sotia lui y si z. Dupa moartea sotiei lui y, ( care nu are mostenitori) mosteneste z. Dupa moartea lui z, mostenesc sotia lui z si copiii.
Dar aceasta discutie este strict teoretica neglijandu-se institutia juridica a acceptarii succesiunii intrucat aceasta trebuie analizata pentru fiecare deces in parte.Consultati un avocat caruia sa-i prezentati exact situatia in care va aflati. Intuiesc ca sunteti copilul lui z, nu-i asa?