avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 1/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 1/2009

legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
Nu stiu daca am inteles bine, dar din ceea ce supuneti rezulta faptul ca proprietarii au introdus 2 cereri de revendicare, ceea ce nu cred, ca ar fi existat putere de lucru judecat. La arhivele statului, ar trebui sa se gaseasca la data cand s-a facut partajarea, la notarul care a intocmit-o si actele de proprietate care au stat la baza partajului. Ati spus ca este un pv de inscriere in Cf, asta ar insemna ca sa se fi si trecut in CF proprietarii prin mostenire. Daca are sentinta din 98 prin care a castigat imobilul prin revendicare imobiliara, atunci are un "bun" in intelesul Protocolului 1, art.1 din Conventie. Mai rau este ca sunt doi proprietari care detin acelasi bun.Unul pe baza sentintei din 98 si dvs. in baza contractului de vanzare-cumparare. Daca are un avocat foarte bun, eu spun ca s-ar putea sa aveti ceva probleme.

Mai am o intrebare in legatura cu speta de mai sus. Cand s-a efectuat vanzarea in 1996 pe Legea 112, noii proprietari si-au inscris imediat dreptul de proprietate in CF sau mai tarziu, dupa 98 ? Daca si-au inscris dreptul de proprietate in CF in 96, atunci fostul proprietar trebuia sa se indrepte cu cererea in revendicare impotriva proprietarilor tabulari, nu impotriva primariei. Deci, daca nu cunoasteti toate aceste amanunte care sunt esentiale, cu greu va veti face o aparare temeinica. Asa cum bine spunea si fgs intr-o postare anterioara, trebuie studiat foarte bine cazul si observat in super amanunt toate scaparile care v-ar fi favorabile in aparare.
da, imediat dupa cumparare.
Deci,fostul proprietar trebuia sa stie la data introducerii cererii, in posesia cui se afla imobilul la acea data prin minima diligenta de a scoate un extras CF. Dupa parerea mea in acest caz, proprietarul neposesor trebuia sa se indrepte impotriva posesorului neproprietar, adica impotriva aceluia care avea la acel moment posesia bunului, nu numai impotriva Primariei care nu mai avea posesia la data introducerii cererii.Deci, chema si proprietarul tabular si Primaria. Daca a chemat numai Primaria care nu era posesoare a imobilului, nu stiu cum si-a motivat cererea de revendicare si nici nu stiu cum i-a fost acceptata. Dar sa vedem ce spun si ceilalti useri.
cererea pe legea 10 trebuia indreptata catre primarie sau unitatea (administrativ teritoriala sau apaps sau raapps). daca primaria nu mai detinea bunul avea conform legii obligatia sa spuna petentului catre cine sa se indrepte sau daca nu vrea in natura atunci putea sa continue cu dispozitia in echivalent.

Alte discuții în legătură

Act revendicare 480 c civ/ leg 112/ leg voiculescu 1/2009 dumitru2000 dumitru2000 - X chirias cumpara in 2006 un imobil de la stat in baza legii 112 - Y \"fostul\" proprietar, a \"beneficiat\" de confiscarea imobilului in 1980 cand a ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu legea 10/2001 fgs fgs am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva s-o lamuresc, caci in ruptul capului n-am reusit pana acum sa-mi dau seama despre ce poate fi vorba. x are o ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri cu notiunea de "titlu nevalabil" fgs fgs in legatura cu imobilele preluate de stat se tot vehiculeaza notiunea de \"titlu nevalabil\". care ar fi acela? din ce am invatat eu prin alte parti ale ... (vezi toată discuția)