liliche a scris:
@rarespopa cred ca sunteti judecator...
@custodie.comuna : copilul plange , urla si se agita si atunci cand ii luati jucaria favovita dar asta nu inseamna ca instanta trebuie sa ii acorde custodia copilei jucariei , nu?
De asemeni copilul se bucura de o jucarie colorata , zornaitoare sau vorbitoare o ora , doua sau trei. Sentimentele si manifestarea acestora nu pot constitui probe decat ale interesului copilului fata de jucaria respectiva care jucarie poate fi si periculoasa, dar copilul nu are discernamant , nu intelege. Interesul superior al copilului nu are legatura cu aceste manifestari de efuziune.
Un copil are o reactie prietenoasa si fata de un caine dar cainii mai si musca uneori.
Atasamentul minorului este in legatura directa cu ceea ce vrea copilul.Comparatia intre parinti caini si jucarii nu imi pare deloc potrivita.
De fel, copii plang daca sunt luate de langa mamele lor.Sa inteleg ca in acel caz nu ar mai fi valabila chestiunea referitoare la caine sau la jucarie ?
Exceptia poate exista.Daca minorul simte ca unul dintre parinti il iubeste mai mult decat celalat este firesc sa se ataseze mai mult fata de acesta.
Problema este ca daca un copil plange asta inseamna ca sufera si nu ii face bine nici din punct de vedere fizic si nici din punct de vedere psihic.
Intre atasamentul minorului si parintele care il iubeste mai mult exista o legatura de cauzalitate.Acesta este punctul de plecare de unde trebuie plecat si de unde de altfel pornesc si instantele in cazul incredintarii minorului catre mama.
De ce nu ar exista identitate de ratiune si in cazul tatalui ?
Adica atasamentul nu poate functiona decat in cazul mamei sau toate instantele care au incredintat copii mamei au gresit ?Asta ar insemna ca intreaga practica judiciara din Romania este gresita.
Deci, nu aceasta este explicatia, ci faptul ca exista discriminare.Daca copilul este mai atasat de tata decat de mama, instantele nu isi mai respecta propria jurisprudenta ceea ce da nastere la inechitate.
avocat Claudiu Lascoschi