avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
Afirmati :'''' dorim sa-l obtinem: GARANTAREA ACCESULUI LA COPIII NOSTRI!'" perfect!! va doresc sa reusiti atunci când '"SE GARANTEAZA COPILULUI MENTINEREA LEGATURII CU AMBII PARINTI" - chiar daca unul refuza ;pentru ca legile sunt ptr. toti nu doar ptr majoritatile dvs.
In legislatia actuala este doar un drept al necustodianului si Nu-i este garantata copilului.Asta nu ne convine noua, custodienilor si spre deosebire de dvs .nu exista nici o cale juridica -fireasca sau nu- de a actiona. Atat. ORI exista amandoua variantele ori nici una- iata inca un motiv ptr cauza dvs.
Celelalte idei aparute va apartin si va recomand sa va recititi mesaj. dvs. inainte de a mi le atribui ,eu doar v-am raspuns.
Si ma REPET poate ati citit prea repede:"""Este dreptul dvs. sa nu fiti de acord si obligatia dvs de a va abtine de la a acuza o persoana doar ptr. ca nu va convine ce spune.. Ironic mai este faptul ca eu sunt de acord cu ideea dvs. chiar daca privesc din partea total opusa, felicitandu-va ca doriti pastrarea legaturilor cu copilul si incercati o normalizare a acestora in cadrul haosului nostru legislativ"".
Atunci de ce simtiti nevoia sa ma convingeti de contrariu când eu va felicit?

Va mira faptul ca va da dreptate o mama? Daca reusiti in demersul dvs avem si noi precedent ptr a cere egalitate in acordarea acelorasi drepturi ptr copii. Atat, care-i problema dvs cu aceasta dorinta- ca mai sunt si mame cu viziuni diferite fata de cele impotriva carora va luptati? sau nici acest lucru nu vi se pare firesc ??
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
nicoleta4775, utilizator
Nicoleta, nu va inteleg. Noi vrem sa eliminam un articol intitulat Refuzul minorului, si care are ca obiect refuzarea legaturilor personale cu necustodianul CARE ISI DORESTE ACESTE LEGATURI. Atat, deocamdata.
Dvoastra, inteleg ca vreti un articol intitulat Dorinta minorului, care are ca obiect penalizarea tatalui care nu respecta legaturile personale dictate de o Instanta, ca si cum acele legaturi ar fi nici mai mult si nici mai putin (adica fix) decat Dorinta minorului.
TATICDEFATA ,


Trebuie sa înțelegeți un lucru esențial.
Pentru mine vointa copilului este foarte importanta deoarece are drepturi și simțămintele lui nu trebuie ignorate sau violate sub aspectul afectivității.
Sub aspect psihologic se ajunge la trauma ca urmare a unui abuz psihic.
Dacă vrei sa faci copilul soldat îl poți lua cu forța și sa ajungă sa execute ordine fiind instruit în acest fel.
Ați dori asa ceva?
Dacă ucizi sentimentele copilului asa va face și el cu cei din jur.Va deveni nepăsător și rece și va deveni un copil rau și un viitor abuzator
Se pot dezvolta anumite afecțiuni psihice de natura psihiatrica și un comportament antisocial.

Orice avocat care înțelege aceste lucruri ar considera ca și mine pentru ca evitarea unui comportament antisocial trebuie evitat pentru a nu face rău. ..
Diferența dintre bine și rău este foarte importanta...dupa parerea mea...

Am făcut distincție intre părinte de bună-credință și de rea-credință.
Un parinte de bună-credință nu trebuie sancționat.

Dacă copilul refuza celalat părinte înseamnă că are motivele lui și degeaba îl forțezi.
Copilul nu se câștigă în justiție în realitate ci prin atitudine.
Cine are probleme înseamnă că a exista o acțiune cel puțin care a general o problema de acest fel.In materie de drept de vizita cu cat părintele a greșit mai mult cu atât va plati.
După fapta și răsplată. ..daca vreți. ..

Am mai făcut distincție și intre drept de vizita ceea ce se poate rezolva prin eforturi de atitudine și prin insistente.
În caz de stabilire a domiciliului minorului la un parinte la care el nu vrea deja discutam de ceva foarte grav, de o violare a intimității minorului și e normal ca o executare sa eșueze total dacă hotărârea unui instante a ignorat sentimentele copilului și nevoia sa de mama.
În acest ultim caz îmi pare firesc și fără discuție ca orice executare trebuie sa eșueze și e și corect sa fie asa.

Și de tata dacă ar fi vorba as considera la fel deoarece dacă este după fapta și răsplată fiecare trebuie sa plătească fără discriminare.

Distincțiile menționate sper ca v-au lămurit.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Domnule avocat, pe subiectul asta, ati putea reveni dupa ce veti ajunge sa fiti tata uitandu-va cu teama la fragilitatea pruncului vs. puterea dvoastra barbateasca, apoi sa-l auziti ca spune TATA jucandu-se zambitor cu degetul dvoastra....pana sa ajungeti pe un munte in care copilul dvoastra de 10 ani, vazandu-va suferind de la un carcel sau de la o entorsa, sa va propuna sa va duca el in spate?
Toate astea in timp ce ati onorat mama copilului facand-o sotie si 12 ani nu ati atins-o decat cu tandrete, chiar daca, inevitabil, ati avut confruntari verbale.
Apoi, in cateva luni, sa nu mai aveti nimic din toate astea si, acelasi copil, sange din sangele dvoastra, cu al carui poza de pe noptiera adormiti in fiecare seara, sa va considere un dusman sau, mai rau, un criminal.
Daca nu aveti empatia acestui scenariu, cu scuzele de rigoare, dar nu meritati sa fiti tata vreodata! Ptr ca nu va dati seama ca, in deplina concordanta cu interesul copilului dvoastra, ar trebui sa va racniti si dvoastra frustrarea nemeritata!
Dvs. aveți program de vizita si e posibil sa fie nedrept ceea ce ați pățit.
Insa...cea mai mica și nevinovata greșeală poate costa mult...

În privința dvs. eu cred ca se va rezolva problema la un moment dat dacă veți da dovada de răbdare și înțelegere.

Aveți posibilitatea de a comunica și prin telefon și prin alte mijloace care sa va ajute sa redresati lucrurile.

În primul rand trebuie sa aveți în vedere și sacrificiul părintelui pentru ca acest sacrificiu va fi apreciat atunci cand probabil nici nu va veți mai aștepta.
Veți obține satisfacția atât de mult dorita și așteptată.

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Refuzul tatălui de a vizita copiii minori. se schimbă ceva dacă instanța stabilește un program de vizitare? ContSters442878 ContSters442878 Buna seara. Dintr-o relatie de concubinaj de cateva luni au rezultat doi minori gemeni fetita si baiat. Momentan au 5 anisori. Din cauza certurilor si a ... (vezi toată discuția)