avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul autentificarii declaratiei de renuntare la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul autentificarii declaratiei de renuntare la mostenire de catre notar

Notarii refuza autentificarea declaratiei de renuntare la mostenire a unei persoane pe motiv ca nu are dovada ca este mostenitor.
Stie cineva un notar care autentifica declaratie de renuntare la mostenire fara a cere tot felul de dovezi?
Logic si juridic este vorba de o declaratie simpla care persoana o face pe proprie raspundere si darea declaratiei constituie un drept, dreptul de a renunta la mostenire, drept care se pare ca nu se doreste a fi respectat.
Temei legal nu au notarii pentru a refuza o astfel de declaratie de renuntare la mostenire.

Si daca era vorba de o declaratie de acceptare a mostenirii era la fel de grav deoarece un astfel de refuz produce grave prejudicii.
Practi eu cred ca notarii forteaza dezbaterea mostenirii ceea ce constitie o alta incalcare indirecta de drepturi.
Probabil ca asa li se spune verbal sa procedeze daca nu se gaseste niciun notar care sa autentifice o simpla declaratie notariala.
Doar in Romania se poate asa ceva...tara absurditatii sub aspectul logicii juridice la nivel de aplicare a legii...
Am fost. Mi-a spus acelasi lucru ce imi spuneti d-v. A spus ca nu se poate face nimic la dansa! Ca trebuie sa obtin o incheiere si sa merg in instanta.
Da, daca mostenitorii nu se inteleg trebuie luata acea incheiere de la notar si mers la instanta.

Ati platit si onorariul la notar?
Da, sunem in instanta de un an si jumatate...
Nu, nu am platit onorariu la notar. Asteptam o incheiere la un pret rezonabil, nu de 1300 de lei si rectificarea inventarului masei succesorale ca sa il semnez...

Am incheiat un contract de aparare si reprezentare cu un avocat si am platit consultatii unui alt avocat cu care urma sa inchei un alt contract de aparare si reprezentare. Al doilea avocat s-a razgandit in ultima clipa dupa ce a incasat ceea ce spusese a fi o parte din onorariu, incasat in avans drept onorariu de consiliere...
Incheierea de la notar ar fi trebuit sa coste 100 lei cred eu.

Referitor la avocat daca i-ati platit doar consultatie juridica se poate retrage.
Dar, daca a spus ca va va reprezenta nu este chiar frumos cum a procedat.

Poate ca nu si-a dat seama decat mai tarziu ca este un proces mai dificil si s-a pacalit atunci cand a cerut o suma de bani mai mica decat ar fi trebuit...
Dar...partea buna a lucrurilor in ceea ce va priveste sub acest aspect poate fi acela ca era fara experienta avocatul si mai rau va incurcati cu el...daca nu a stiut de la inceput sa estimeze procesul...

Deci, poate ca in sfarsit va surade norocul...
Important este sa terminati cu bine procesul si nu cat ati fi platit la avocat...si sa fi avut surprize neplacute...zic eu...

Sau...si-a dat seama ca veti pierde procesul si nu a mai vrut sa va reprezinte...desi initial a crezut ca veti castiga...
Poate fi si aceasta o varianta...
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Strain de succesiune dlcodrut dlcodrut In anul 2007 s-a dezbatut succesiunea dupa decesul mamei mele. Suntem 2 frati si la aceasta sucesiune au fost declarate doar bunuri mobile (actiuni la o ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la succesiune snowwhait snowwhait As dorii sa stiu in cat timp pot face succesiunea dupa moartea tatalui fara sa trebuiasca sa platesc taxe in plus la stat.Sunt 2 ani sau un an?Eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)