Firmele din industria alimentară vor face obiectul, în perioada următoare, unor controale ale inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) ce vor viza efectuarea acţiunilor de tip dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie (DDD), după ce instituţia s-a autosesizat în cazul apariţiei recente a unor imagini cu rozătoare aflate printre produsele alimentare ale unui supermarket. Amenzile pentru cei care nu iau măsurile necesare împotriva insectelor şi rozătoarelor pot ajunge până la 8.000 lei, firmele riscând chiar şi suspendarea activitaţii sau închiderea unităţii. Citește articolul
Tarifele aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor au fost modificate recent printr-un act normativ publicat miercuri în Monitorul Oficial, acestea fiind actualizate în funcție de rata inflației. Citește articolul
Obligația introdusă joi pentru firme, de a vinde consumatorilor produse alimentare cu un conținut de acizi grași trans industriali de cel mult 2g la 100g de grăsime din conținut, vizează inclusiv magazinele care comercializează asemenea produse. Astfel, nu doar producătorii și restaurantele pot fi controlate, ci și orice magazin care pune la vânzare produse ce conțin acizi grași trans industriali. Citește articolul
Producătorii și comercianții de alimente, inclusiv restaurantele, sunt obligați de luna asta să respecte o limită maximă la acizii grași trans industriali prezenți în produsele alimentare. Din acest motiv, am obținut informații de la autorități despre controalele care urmează să fie făcute la firme. Unde sunt nereguli se vor putea da amenzi de până la 30.000 de lei și produsele neconforme vor trebui retrase de pe piață. Citește articolul
Producătorii și comercianții de alimente vor avea o nouă obligație legală începând cu prima zi a lunii aprilie 2021. Aceștia vor avea voie să pună pe piață numai alimente procesate cu un conținut foarte redus de acizi grași trans industriali, altfel vor risca amenzi de zeci de mii de lei și pierderi financiare generate de retragerea mâncărurilor neconforme de la vânzare. Citește articolul
Inspectorii sanitari din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au început să-și intensifice controalele la companii, conform unui anunț publicat marți. Verificările suplimentare vin în contextul intensificării comerțului specific sărbătorilor pascale și sunt programate să țină până la începutul lunii mai 2021. Citește articolul
Dincolo de controalele desfășurate de Fisc și de Inspecția Muncii, companiile mai pot fi supuse și unor verificări venite din partea altor autorități ale statului. De exemplu, ne referim la Protecția Consumatorilor, Autoritatea Sanitar-Veterinară, Garda de Mediu sau Consiliul Concurenței. Citește articolul
Inspectorii sanitari din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au început să-și intensifice controalele la companii, conform unui anunț de vineri. Verificările suplimentare vin în contextul intensificării comerțului specific sărbătorilor de iarnă și sunt programate să țină până la începutul lunii ianuarie 2021. Citește articolul
Până la finalul sezonului estival din acest an, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și cei ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) vor continua verificările pe care le fac deja la firmele ce-și desfășoară activitate în stațiunile de la malul Mării Negre, potrivit unor informări de presă recente. Controalele vor viza, în principal, magazinele, terasele, piețele, dar și hoteluri ori pensiuni. Citește articolul
De la finalul lunii martie, inspectorii sanitari vor începe să desfășoare controale atât la firme, cât și în trafic, pentru a se asigura că alimentele sunt comercializate în condiții de siguranță, dar și pentru a preveni infectarea cu pesta porcină africană. Citește articolul